viernes, 31 de mayo de 2013

IRONCAT 2013 3'8KM SWIM 180KM BIKE 42KM RUN

NATACIO: EL DIA COMENÇAVA GAIREBE PER A TOTS ELS TRIATLETES A LES 5H DEL MATI, PER TAL DE FER UN BON ESMORZAR I POSTERIORMENT PREPARAR TOTES LES COSES PER DIRIGIR-ME A BOXES A DEIXAR LA BICI.
A LES 5:30H VAIG ACABAR D'ESMORZAR UN PLAT DE PASTA, UN D'ARROS, UN TROS DE TRUITA, UN TROS DE MELO I UN ALTRE DE SINDRIA, SUC DE TARONJA, UN CROISSANT DE XOCOLATA I UN CAFE AMB LLET, NO ESTA GENS MALAMENT LA VERITAT...PERO SEGUR QUE UNES HORES MES TARD TROBARIA A FALTAR EL MENJAR.


UN COP A BOXES JA DEIXANT LA BICI I TOT EL NECESSARI PER UN TRIATLO DISTANCIA IM VAIG COMENÇAR A NOTAR LA TENSIO PER HAVER DE NADAR LA DISTANCIA DE 3'8KM JA QUE PER MI ES MOLT (NO SOC MOLT BON NADADOR NI GAIRE AMIC DELS ENTRENAMENTS A L'AIGUA)
UN COP POSA'T EL NEOPRE BEN AJUSTAT, EM VAIG DIRIGIR A LA SORTIDA PER FER UN PETIT ESCALFAMENT. PER SORPRESA MEVA QUAN ESTAVA SORTINT DE L'AIGUA VAIG VEURE AL PASSEIG MARITIM A LA GEMMA I AL NIL, ARA SI QUE ESTABA TOT A PUNT!!!


LA SORTIDA VA SER A LES 7H DEL MATI I TAL HI COM HE DIT AL NO SER BON NADADOR EM VAIG PRENDRE AMB CALMA ELS PRIMERS METRES EN ELS QUALS VAIG NEDAR BE, SENSE COPS NI EMPENTES.
EL CIRCUIT ERA EN FORMA RECTANGULAR I S'HAVIA DE DONAR TRES VOLTES. LA PRIMERA LA VAIG FER BE INCLUS VA PASSAR RAPIDA, LA SEGONA DURAN UNA ESTONA EM VAIG QUEDAR SOL SENSE PODER ANAR A PEUS DE NINGU, AIXI QUE VAIG ALÇAR EL CAP I EM VAIG INCORPORAR EN UN GRUP I AL CAP D'UNS MOMENTS EM VAIG SITUAR AL DAVANT DEL GRUP. EN AQUELL MOMENT VAIG PENSAR: QUE CURIOS, QUE PASSA AVUI QUE FINS I TOT PUC ANAR AVANÇAN A LA GENT?
UN COP PASSADA LA MEITAT DE LA PROVA ANAVA BE I LLAVORS VAIG RECORDAR UNES PARAULES D'UN COMPANY D'EQUIP (CRISTIAN GUILLAMOT) QUE EM VA DIR UNS DIES ABANS: TU NO ET PREOCUPIS PER LA NATACIO, RESERVA LES CAMES I PENSA QUE ESTARAN NEDANT 1H 10 O 1H 15...I VAIG PENSAR: SI PORTEM LA MEITAT DE LA CURSA LLAVORS QUEDA ALGO MES DE 30MIN NEDANT I VAIG MOLT BE DE RITME!!!
L'ULTIMA VOLTA EM VAIG ANIMAR ENCARA MES I VAIG DEIXAR DEFINITIVAMENT EL GRUP I EM VAIG PERMETRE EL LUXE D'ENLLAÇAR AMB UN ALTRE GRUP.
ERA INCREÏBLE!!MAI HAVIA DISFRUTAT TANT NEDANT I MENYS AL MAR (QUE NO M'AGRADA).
SORTINT DEL RECTANGLE QUE ERA EL RECORREGUT PRINCIPAL HAVIEM D'ENCARAR UNA RECTA PER ANAR A PARAR A LA ZONA DE BOXES I VEIEN LA RAMPA DE SORTIDA LLAVORS SI QUE VAIG ACCELERAR DEL TOT AMB EL PEUS FORA, HOMBROS, BICEPS, ESQUENA, EL QUE FES FALTA PER TAL DE SORTIR EL MES RAPID DE L'AIGUA I DIRIGIR-ME A BOXES. AIXI QUE PEUS AL TERRA, DESCORDAR EL NEOPRE I A CORRER A PER LA BICI!!! TEMPS FINAL 1H 10.


CICLISME: DESPRES D'UNA T1 NORMAL (SENSE PRESES) SORTO DE BOXES I PER SORPRESA MEVA ABANS DE PUJAR A LA BICI VAIG VEURE QUE EL CRONOMETRE DE L'ORGANITZACIO MARCAVA 1H 12M. QUINA PASSADA!! EN EL MEU PRIMER IM HAVIA FET 1H 20M NOMES EN NADAR, ARA AMB 1H 12 JA ESTAVA SOBRE LA BICI.
EL CIRCUIT ERA SENZILL, ERA DONAR 6 VOLTES DE 30KM. POC A POC VAIG COMENÇAR A DONAR PEDALADES, COM SABIA QUE DUIA UN ENTRENAMENT UNA MICA JUST DE KILOMETRES( TIRADES DE 140-150-160, EL MAXIM VAN SER DOS SESSIONS DE 125KM I LA RESTA ENTRE 75 I 100) NO VAIG TIRAR MOLT ELS PRIMERS METRES.
UNS MINUTS MES TARD EM VA TORNAR AL CAP EL TEMPS DE NATACIO I AQUI ES ON VAIG COMETRE UNA GRAN EQUIVOCACIO, CASI PERDENT EL RESPECTE A LA DISTANCIA DE 180KM.  VAIG "TREURE LA CALCULADORA" I VAIG COMENÇAR A FER NUMEROS DEL QUE PODRIA FER AL FINAL DE L'IRONMAN...COM ES POT SER TAN ATREVIT I FER CALCULS NOMES PORTANT 20KM??
VAIG REALITZAR LA PRIMERA VOLTA BE, POTSER MASSA RAPID (33,6KM/H DE MITJA).
PASSANT PER L'AMPOLLA JA VAIG PODER VEURE AMB MES CLAREDAT A LA FAMILIA I ELS HI VAIG COMENTAR QUE DE MOMENT ANAVA BE.
SORTINT DE L'AMPOLLA COINCIDEIXO AMB UN TRIATLETA DEL TEAM CALELLA QUE MES O MENYS PORTAVEM EL MATEIX RITME SOBRE LES DUES RODES, AIXI QUE EM VAIG CONVERTIR EN LA SEVA OMBRA (A 7-8 METRES CLAR...)
QUAN ELL BEVIA JO TAMBE, QUAN ELL MENJAVA JO TAMBE AIXI PODIA MANTENIR LA DISTANCIA DE 7METRES QUE MARCA EL REGLAMENT I AIXI VAN ANAR PASSANT ELS KILOMETRES.


AL COMENÇAMENT DE LA TERCERA VOLTA AL PASSAR PER UN RESSALT D'UN PAS ZEBRA EM VA SORTIR DISPARAT EL POT ON DUIA TOTS ELS RECANVIS I LES EINES PER SI HAVIA DE REPARAR ALGUNA PUNXADA, AIXI QUE VAIG HAVER DE PARAR I AMB LA CONSEQÜENCIA DE PERDRE LA REFERENCIA DEL "MEU COMPANY" DE VIATGE (TOT I AIXI SEGUR QUE NO HAGUES POGUT AGUANTAR ELS 180KM AMB ELL).
ANAVEN PASSAN ELS KILOMETRES, I A FALTA DE 60KM PER ACABAR I PORTANT 120KM REALITZATS VA APAREIXER L'ESGOTAMENT I TAMBE VA APAREIXER UN AIRE FORÇA CONSIDERABLE QUE EM VA FER BAIXAR MOLT EL RITME ARRIBANT A POSAR-ME A 25KM/H QUAN L'AIRE BUFAVA EN CONTRA.EN L'ULTIMA VOLTA DE 30KM NO PODIA MES, TENIA MOLTISSIMES GANES DE BAIXAR DE LA BICI, PERO L'OPCIO DE PLEGAR ERA INEXISTENT JA QUE LI DEVIA LA CURSA A LA GEMMA I AL NIL I A TOTA LA FAMILIA PER LES ESTONES QUE S'HAVIEN SACRIFICAT PER QUE JO PUGUES ENTRENAR. ELS ULTIMS KILOMETRES VAN SER UN CALVARI, LES CAMES NO DONAVEN MES DE SI I ENCARA EM QUEDAVA LA MARATO.


ELS 15KM ULTIMS QUE EREN AMB AIRE A FAVOR ELS VAIG FER A UN RITME MODERAT PER TAL DE BAIXAR-ME DE LA BICI UNA MICA DESCANSAT, AIXI QUE DE MICA EN MICA VAIG APROPAR-ME AL FINAL DEL TRAM CICLISTA. UN COP ENTRANT AL PASSEIG MARITIM I A FALTA DE DOS KILOMETRES EM VAN VENIR TOT TIPUS DE PENSAMENTS: BUENO MENYS MAL QUE AIXO JA ESTA, ARA A RELAXAR-SE I POC A POC A CORRE I SUMAR KILOMETRES A LA MARATO. PERO TAMBE: OSTRES ARA UNA MARATO!!! SON MES DE 3H CORREN, PODRE AGUANTAR?? TOT EREN DUBTES PERO TOT I AIXI  SENSE DONAR-ME COMPTE POSO ELS PEUS A TERRA I  A BOXES !!!! TEMPS 5H 55

CARRERA: VAIG FER UNA T2 BASTANT RAPIDA PER SABER LES SENSACIONS QUE TINDRIA CORRENS, JA QUE EN ELS ENTRENAMENTS DE LES SETMANES ANTERIOR TOT APUNTAVA A QUE PODRIA ARRIBAR A FER UNA MARCA DE 3H 30 EN EL TRAM DE MARATO. LA CALOR ERA BRUTAL, JA PORTAVEM MOLTES HORES A PLE SOL I EL CIRCUIT NO TENIA NI UNA SOMBRA. AL NO ANAR DEL TOT FI AL TRAM DE BICI VAIG SORTIR CONSERVADOR O ALMENYS INTENTAR-HO.


LA SORPRESA MEVA VA SER QUE TOT I REGULANT EL RITME EL PRIMERS 5KM EL VAIG PASSAR EN 22:30, MASSA RAPID (VOLIA PASAR EN 25MIN CADA 5KM) PERO LES SENSACIONS EREN MOLT BONES.
LES PRIMERES DUES VOLTES VAN PASSAR MOLT RAPID (EREN 6 VOLTES DE 7KM) I LES SENSACIONS I LES CAMES ANAVEN MES RAPID DEL QUE JO VOLIA, PERO AL PAS DE LA SEGONA VOLTA M'HE LA VAIG JUGAR, I NO FENT CAS ALS CONSELLS DEL MEU PARE I DEL RICARD (COMPANY D'EQUIP) VAIG ARRISCAR. EL PAS DE LA MITJA MARATO VA SER DE 1H 40 ( ES A DIR, UNA MARATO DE 3H20). UNS KILOMETRES MES TARD VAN COMENÇAR A APAREIXER ELS PRIMERS SIMPTOMES D'ESGOTAMENT, JUNT AMB UN DOLOR BASTANT FORT D'ESTOMAC I ALGUNES TROBADURES A L'ENTRECUIXA. TOT AIXO EM VA FER DESCONCENTRAR UNA MICA I HAVER DE PARAR UN PARELL DE VEGADES.

EN EL KM25 EL RITME JA VA DECAURE DE TAL MANERA QUE JA NO PODIA FER LA QUARTA VOLTA SENSE CAMINAR, I A CONSEQÜENCIA D'AIXO ELS MINUTS VAN ANAR CAIENT DE MANERA MOLT RAPIDA. A FALTA DE 14KM JA EM VAIG QUEDAR MES TRANQUIL PERQUE SABIA QUE LA PROVA L'ACABAVA SEGUR ENCARA QUE FOS CAMINANT, PERO ELS TROSSOS CAMINANT CADA COP EREN MES LLARGS, AL PRINCIPI 100METRES, 200METRES, 300METRES...
SINCERAMENT EM VAIG EMPENEDIR MOLT NO PER NO FER CAS ALS CONSELLS QUE ANTERIORMENT M'HAVIEN DONAT LA GENT DE FORA, PERO EN AQUELLS MOMENTS EM TROBAVA "SUPER"!!
PER L'ULTIM PAS DE META VAIG FER NUMEROS I VAIG COMENÇAR A CALCULAR EL TEMPS QUE TRIGARIA PER FER L'ULTIMA VOLTA JA QUE ARA L'OBJECTIU ERA SER SUB 11H (EL MEU PRIMER IM EL VAIG FER EN 11H08) NO ERA FACIL PERQUE LES CAMES I EL COS EN GENERAL NO DONAVEN MES DE SI. EM VA AJUDAR MOLT QUAN LA GEMMA EM VA DIR: VINGA VA ULTIMA VOLTA I ENTRES A META AMB EL NIL!!!
SEMBLA QUE EL RECORDATORI VA FUNCIONAR JA QUE JUNT AMB LES GANES D'ACABAR DE PATIR I LA IL.LUSIO QUE EM FEIA ARRIBAR AMB EL NIL (EN EL SEU PRIMER IM) EM VA DONAR FORCES PER CORRE TROSSOS MES LLARGS.
QUAN ESTAVA FENT ELS ULTIMS 5KM VAIG COMENÇAR A RECORDAR ELS SACRIFICIS QUE HAVIA FET LA FAMILIA (SOBRETOT LA GEMMA I EL NIL) PERQUE JO POGUES ENTRENAR, EN ELS MEUS ENTRENAMENTS JUSTAMENT DESPRES DE TREBALLAR 8H, HAVEN-ME AIXECAT A LES 4H15 I FENT NATACIO AL MIG DIA AMB UNA GANA TERRIBLE, AMB ELS ENTRENAMENTS A LES 22:15 DE LA NIT QUAN ESTIC AL TORN DE TARDA I ARRIBANT A CASA QUAN LA FAMILIA JA ESTA DORMIN...(AQUESTS SON ALGUNS EXEMPLES)
AIXI QUE L'ULTIMA VOLTA ES VA ACABAR EL CAMINAR I VAIG COMENÇAR A DESCOMPTAR KILOMETRES, 4, 3, 2..JA ESTAVA IMAGINANT LA PRIMERA ARRIBADA D'UN IM AMB EL NIL I L'ALEGRIA DE PODER ACABAR I PODER REUNIR-ME AMB LA FAMILIA QUE TAMBE PATEIXEN LA SEVA PROPIA CURSA.
ULTIMS METRES I EL MEU PARE EM VA DONAR EL NIL I AL IGUAL QUE EL PUBLIC, ELL TAMBE VA ARRIBAR APLAUDINT!!!

FINALMENT 10H 57MIN AMB UN PARCIAL DE MARATO DE 2H 52. MOLT CONTENT DE PODER ESTAR A L'ARRIBADA D'UNA PROVA TAN LLARGA AMB LA GEMMA I LA FAMILIA!
MOLTES GRACIES!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario